......si pemburu cintamu.......

SEMALAM adalah kenangan, HARI INI yang perlu dilalui dan dihargai, ESOK sesuatu yang tidak pasti kan terjadi..


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Rabu, 29 Disember 2010

Jumaat, 17 Disember 2010

" siapalah aq tanpa mereka? "

saat aq ssh mereka ni la ade membantu aq....
walau ape yg berlaku... aq tak seskali buang mereka...
biar aq jauh dari pandangan mata downg, tapi hati aq dekat ngn mereka....


ni mak ng bapak aq...
mak aq ni aty nya lembut... dan penyabar..
tp tegas.. n tetap pendirian.
tapi die ni tak kuat.. bile ade masalah die akn pikir pastu jatuh sakit...
risau tol dbuatnye... 
mcm tak reti jage diri.. hUrm~~
mak ku pandai masak... cdap..
kuat bgaye... kadang mcm datin.. 
ampeh aje...

bapak aq plak... die ni panas baran.
aty die keras kadang kalah keras dari batu...
kalu tu la die nk.. tu la die nk gak ...
no reason la senang cakap...
tak nk alasan... huhuhuh...
bapak aq ni pandai kemahiran...
macam2 tau...
gunting rambot, mekanik, letrik, dsb 
kecuali IT. lemah tul die... huhuhu
walaupon result SPM die ampeh tahap dewa tp otak die no bad dok...
kalo ko tipu pon die tau.. huhu

tak pelik la kalo ank2 downg ni panas keras aty n tetap pendirian kan...
kalo due2 mak abah sikap cmtu..

die ni kakak aq... 
satu2 kakak yg aq ada dmuka bumi ni..
ntah mane die bawak diri skg aq pon tak tau...
die ni lembut + lembik..
salu gak kne buli..
tp mulut die laser pon kalah..
sakit menusuk aty dgr.
sb tu la byk da tangan + kaki hinggap die.
sbr je la..
hope die b'ubh la nt
aq harap die pandai la jage diri dluar sane...
n tabah menghadapi ujian.... kalo plukn aq.. 
insyallah kami akn tolong... sb kau masih kakak aq... 
sampai bile2...
aq sayang ko kak ana...
walau ape pon ko wat aq dulu, aq tak kn buang ko sesekali dlm hdop aq.


ni adek lelaki aq..
aq ade sowng gak ade laki.. n die ni gak la ank tunggal lelaki
dlm family aq...
saat aq susah ni la muke tpt aq mengadu..
umpama die sowng abang n adeq dalam idop aq
kami saling memerlukan...
rindu kalo aq balik tgk die tak ade..
ape yg wat aq ngam same die...
die ni pendiam, tapi tetap pendirian.
tp aty2.. die panas baran...
bak kate owng la...
"sabar owng ade had nye... "
hahaha.. same la aq.

ni lak aqek perempuan ptama aq...
die ni keras aty... aty batu..
degil nk mampoz..
geram kekadng...
tp besh gak die ni sporting.
n die la ptame knl sape aq snrnye...
pyimpan rahsia tbaek... hahaha
pandai la die ni..
mcm2 ley wat..
rajin dalam hal yg die minat aje..
kalo tak minat, ko pekik kuat mane suh wat pon..
die wat do know jek..
huhuhu~


ni adeq bongsu aq..
asip maen game je..
pandai..
suke memasak...creative la kot
kekadg die ni mcm ustazah, dok sibok nasihat2 owng
ni mulut kecoh ckit...
bhati2...
tp aty die lembut kot..



 k la... 
tu aje sedikit sebanyak ttg aq n owng2 yg aq sayang...

Rabu, 15 Disember 2010

" bubye"

gudbye tuk sume kekawan aq....
gudbye ILP...
gudbye pengajar2 kuh....
thanks a lot..
thanks 4 everything....

skg matlamat da beralih kpd BEKERJA pula...
mulakan hidop baru!!!!


Ahad, 12 Disember 2010

"exam ag"

MATEMATIK KEJURUTERAAN
SEMESTER 4 
2.30 PM-5.30 PM...
13 DISEMBER 2010

hope okeh2 aje.....




TERAS 2
TEKNOLOGI PLASTIK
SEMESTER 4
2.30PM-5.30PM
15 DISEMBER 2010

.....takOtnyee....
.....ley kew aq jawab ni??....



"fizik"

SAINS KEJURUTERAAN
SEMESTER 4
2.55PM-5.30PM
12 DISEMBER 2010

;;;;;;; Peh ini sume kerja gilew!!!! ;;;;;;;;;
;;;;;;;;kerja gilew!!!;;;;;;;;

~~~ i kill my self ~~~
laen dbace laen yang kuar...
laen yg nk aq jawab .. laen yng aq terpakse jawab...

Jumaat, 10 Disember 2010

wife aku


...rindu kamu tersangat2 saat ini....
...mane nak ku campak rase ni...
....tuhan aje yg tahu....

"jalan kehidupan"

ingatan tulus dari encik aq....

mase kite KECIL,
kehidupan kite penuh dgn "KESERONOKAN"
sebab kite nak rase seronok aje......bmaen, bkawan..

dan bile kite DEWASA, 
kehidupan bertukar menjadi "PERJUANGAN"
dmane kite akn terus berjuang utk cinta, harta benda mahupon kerjaya...

pabila kite TUA,
kehidupan bertukar menjadi " PENYESALAN"
sbb kite tak sempat balas jasa n hutang2 kite kat mak bapak kite...
sbb kite tak blajar bsungguh2...
sbb kite tak berjuang semase kedewasaan,
sbb kite mengejar keseronokan...

biar bodoh tapi "BERADAB"
jangan pandai tapi "BIADAP"

dan setiap orang yang berjaya melalui JALAN yang SAMA,
tapi dalam CARA yang BERBEZA..

"ya allah bantu lah aku...''

nak ku nangis... 
tiada air mate..
nak ku tagis si mpati pd owng...
aku malu....
tapi ternyata itu la yg aq rase..

wat mase ni hidop aq btol2 terdesak...
aq tak ade duit....
motor plak rosak...
rumah sewa tak sempat  nk cari...
rase nk meraung,...
rase nk berlari...
sume ade....

ekhlas dhati aq malu nk mtk bantuan owng,
sdgkn ng family pon aq segan sgt2...
tp aq harapk ALLAH permudahkn JALAN ku tuk membuka HIDOP baru..
aq akn elangkah ke alam KERJA n tinggalkn dunia BELAJAR..

wat kamu..
aq harap kau sentiasa menjadi benteng semangat ku...
aq tau mmg kau tak mampu tlg aq...
tp aq harap kau sentiasa dsisi walaupon aq 
TAK ADE APE2...
sbb sesekali aq terase kecil di sudut dunia,
hingga aq terfikir ADAKAH KAMU CINTA LAGI AKU..
bila aku TAK PUNYA APA2...

hope kmu sentiasa dcni,...
dhati.... tak meninggalkan CINTA aq

Isnin, 6 Disember 2010

"SUNYI"

nape aq rase SUNYI sgt2 ni....
aq rase mcm aq tak ade sesape pon...
aq rase tak ade sape kesahkan hidop aq...
aq rase tak ade sesape pon amek berat pasal aq...
aq rase aq tak ade sape2 yg sayang n care aq..

nape aq rase SUNYI sgt2...
btul ke ape yg aq rase ni yg selama ni aq mmg SUNYI walupon ade kapel?
btul ke ape yg aq rase yg die tak siyus ng hubgn aq??
btul ke yg aq rase die tak pnh aggp aq lebeh dr sowng kawan??
btul ke ape yg aq rase die tak pnh kesahkan hidop aq??
nape ni????
aq se SUNYI sgt2..
kekdg aq tpikir... betul ke die akan sgp wat ape tuk aq?
kekdg aq tpikir... betul ke die siyus ng aq??
kekdg aq tpikir ... betul ke aq ni bcinta ng sape??
kekdg aq tpikir... betul ke die sanggup susah senang dgn aq??

sbb...
bile aq plukan seseowng,. die tak ade.....
bile aq plukan semangat,. die tak ade...
bile aq plukn sokongan,. die tak ade..
dan bile aq sunyi,. die tak ade ...
dan bile aq cakap "saya sunyi...." dan die trs diam...
tak ade pon mengisi ruang aty aq yg sunyi....
tak ade pon die cube tuk buat aq rase die mahu segalanya...

aku SUNYI...
aq sedey sgt2...
nape ni yg plu aq rase?
nape ini yg plu aq lalui??
siapa yg akan mengisi hati??
siapa yg akn menghiburkan aty??

aq hrp die kn mengerti...
n memahami...

pless..
cinta aq hanya SATU
selagi aq masih berpunyakan die aq tak akn mencurangi yg laen walaupon aq byk menyimpan seribu rase..
tp jgn buat CINTA ini mati dari hati ini...
sbb ia hanya tuk SEKALI..
dan aq nk CINTA ini sampai ke MATI..

TUK SELAMANYA DLM HATI

Sabtu, 4 Disember 2010

RINDU

RINDUKAN CINTA HATI AKU!!!!!!!!!!!

.. mereka..

dorang sebahagian daripada hidup aque


di ILP
 di Facebook

thanks ke atas relationship ni...
aque sayang tersangat2...

never eva end...