......si pemburu cintamu.......

SEMALAM adalah kenangan, HARI INI yang perlu dilalui dan dihargai, ESOK sesuatu yang tidak pasti kan terjadi..


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Rabu, 29 Disember 2010

Jumaat, 17 Disember 2010

" siapalah aq tanpa mereka? "

saat aq ssh mereka ni la ade membantu aq....
walau ape yg berlaku... aq tak seskali buang mereka...
biar aq jauh dari pandangan mata downg, tapi hati aq dekat ngn mereka....


ni mak ng bapak aq...
mak aq ni aty nya lembut... dan penyabar..
tp tegas.. n tetap pendirian.
tapi die ni tak kuat.. bile ade masalah die akn pikir pastu jatuh sakit...
risau tol dbuatnye... 
mcm tak reti jage diri.. hUrm~~
mak ku pandai masak... cdap..
kuat bgaye... kadang mcm datin.. 
ampeh aje...

bapak aq plak... die ni panas baran.
aty die keras kadang kalah keras dari batu...
kalu tu la die nk.. tu la die nk gak ...
no reason la senang cakap...
tak nk alasan... huhuhuh...
bapak aq ni pandai kemahiran...
macam2 tau...
gunting rambot, mekanik, letrik, dsb 
kecuali IT. lemah tul die... huhuhu
walaupon result SPM die ampeh tahap dewa tp otak die no bad dok...
kalo ko tipu pon die tau.. huhu

tak pelik la kalo ank2 downg ni panas keras aty n tetap pendirian kan...
kalo due2 mak abah sikap cmtu..

die ni kakak aq... 
satu2 kakak yg aq ada dmuka bumi ni..
ntah mane die bawak diri skg aq pon tak tau...
die ni lembut + lembik..
salu gak kne buli..
tp mulut die laser pon kalah..
sakit menusuk aty dgr.
sb tu la byk da tangan + kaki hinggap die.
sbr je la..
hope die b'ubh la nt
aq harap die pandai la jage diri dluar sane...
n tabah menghadapi ujian.... kalo plukn aq.. 
insyallah kami akn tolong... sb kau masih kakak aq... 
sampai bile2...
aq sayang ko kak ana...
walau ape pon ko wat aq dulu, aq tak kn buang ko sesekali dlm hdop aq.


ni adek lelaki aq..
aq ade sowng gak ade laki.. n die ni gak la ank tunggal lelaki
dlm family aq...
saat aq susah ni la muke tpt aq mengadu..
umpama die sowng abang n adeq dalam idop aq
kami saling memerlukan...
rindu kalo aq balik tgk die tak ade..
ape yg wat aq ngam same die...
die ni pendiam, tapi tetap pendirian.
tp aty2.. die panas baran...
bak kate owng la...
"sabar owng ade had nye... "
hahaha.. same la aq.

ni lak aqek perempuan ptama aq...
die ni keras aty... aty batu..
degil nk mampoz..
geram kekadng...
tp besh gak die ni sporting.
n die la ptame knl sape aq snrnye...
pyimpan rahsia tbaek... hahaha
pandai la die ni..
mcm2 ley wat..
rajin dalam hal yg die minat aje..
kalo tak minat, ko pekik kuat mane suh wat pon..
die wat do know jek..
huhuhu~


ni adeq bongsu aq..
asip maen game je..
pandai..
suke memasak...creative la kot
kekadg die ni mcm ustazah, dok sibok nasihat2 owng
ni mulut kecoh ckit...
bhati2...
tp aty die lembut kot..



 k la... 
tu aje sedikit sebanyak ttg aq n owng2 yg aq sayang...

Rabu, 15 Disember 2010

" bubye"

gudbye tuk sume kekawan aq....
gudbye ILP...
gudbye pengajar2 kuh....
thanks a lot..
thanks 4 everything....

skg matlamat da beralih kpd BEKERJA pula...
mulakan hidop baru!!!!


Ahad, 12 Disember 2010

"exam ag"

MATEMATIK KEJURUTERAAN
SEMESTER 4 
2.30 PM-5.30 PM...
13 DISEMBER 2010

hope okeh2 aje.....




TERAS 2
TEKNOLOGI PLASTIK
SEMESTER 4
2.30PM-5.30PM
15 DISEMBER 2010

.....takOtnyee....
.....ley kew aq jawab ni??....



"fizik"

SAINS KEJURUTERAAN
SEMESTER 4
2.55PM-5.30PM
12 DISEMBER 2010

;;;;;;; Peh ini sume kerja gilew!!!! ;;;;;;;;;
;;;;;;;;kerja gilew!!!;;;;;;;;

~~~ i kill my self ~~~
laen dbace laen yang kuar...
laen yg nk aq jawab .. laen yng aq terpakse jawab...

Jumaat, 10 Disember 2010

wife aku


...rindu kamu tersangat2 saat ini....
...mane nak ku campak rase ni...
....tuhan aje yg tahu....

"jalan kehidupan"

ingatan tulus dari encik aq....

mase kite KECIL,
kehidupan kite penuh dgn "KESERONOKAN"
sebab kite nak rase seronok aje......bmaen, bkawan..

dan bile kite DEWASA, 
kehidupan bertukar menjadi "PERJUANGAN"
dmane kite akn terus berjuang utk cinta, harta benda mahupon kerjaya...

pabila kite TUA,
kehidupan bertukar menjadi " PENYESALAN"
sbb kite tak sempat balas jasa n hutang2 kite kat mak bapak kite...
sbb kite tak blajar bsungguh2...
sbb kite tak berjuang semase kedewasaan,
sbb kite mengejar keseronokan...

biar bodoh tapi "BERADAB"
jangan pandai tapi "BIADAP"

dan setiap orang yang berjaya melalui JALAN yang SAMA,
tapi dalam CARA yang BERBEZA..

"ya allah bantu lah aku...''

nak ku nangis... 
tiada air mate..
nak ku tagis si mpati pd owng...
aku malu....
tapi ternyata itu la yg aq rase..

wat mase ni hidop aq btol2 terdesak...
aq tak ade duit....
motor plak rosak...
rumah sewa tak sempat  nk cari...
rase nk meraung,...
rase nk berlari...
sume ade....

ekhlas dhati aq malu nk mtk bantuan owng,
sdgkn ng family pon aq segan sgt2...
tp aq harapk ALLAH permudahkn JALAN ku tuk membuka HIDOP baru..
aq akn elangkah ke alam KERJA n tinggalkn dunia BELAJAR..

wat kamu..
aq harap kau sentiasa menjadi benteng semangat ku...
aq tau mmg kau tak mampu tlg aq...
tp aq harap kau sentiasa dsisi walaupon aq 
TAK ADE APE2...
sbb sesekali aq terase kecil di sudut dunia,
hingga aq terfikir ADAKAH KAMU CINTA LAGI AKU..
bila aku TAK PUNYA APA2...

hope kmu sentiasa dcni,...
dhati.... tak meninggalkan CINTA aq

Isnin, 6 Disember 2010

"SUNYI"

nape aq rase SUNYI sgt2 ni....
aq rase mcm aq tak ade sesape pon...
aq rase tak ade sape kesahkan hidop aq...
aq rase tak ade sesape pon amek berat pasal aq...
aq rase aq tak ade sape2 yg sayang n care aq..

nape aq rase SUNYI sgt2...
btul ke ape yg aq rase ni yg selama ni aq mmg SUNYI walupon ade kapel?
btul ke ape yg aq rase yg die tak siyus ng hubgn aq??
btul ke yg aq rase die tak pnh aggp aq lebeh dr sowng kawan??
btul ke ape yg aq rase die tak pnh kesahkan hidop aq??
nape ni????
aq se SUNYI sgt2..
kekdg aq tpikir... betul ke die akan sgp wat ape tuk aq?
kekdg aq tpikir... betul ke die siyus ng aq??
kekdg aq tpikir ... betul ke aq ni bcinta ng sape??
kekdg aq tpikir... betul ke die sanggup susah senang dgn aq??

sbb...
bile aq plukan seseowng,. die tak ade.....
bile aq plukan semangat,. die tak ade...
bile aq plukn sokongan,. die tak ade..
dan bile aq sunyi,. die tak ade ...
dan bile aq cakap "saya sunyi...." dan die trs diam...
tak ade pon mengisi ruang aty aq yg sunyi....
tak ade pon die cube tuk buat aq rase die mahu segalanya...

aku SUNYI...
aq sedey sgt2...
nape ni yg plu aq rase?
nape ini yg plu aq lalui??
siapa yg akan mengisi hati??
siapa yg akn menghiburkan aty??

aq hrp die kn mengerti...
n memahami...

pless..
cinta aq hanya SATU
selagi aq masih berpunyakan die aq tak akn mencurangi yg laen walaupon aq byk menyimpan seribu rase..
tp jgn buat CINTA ini mati dari hati ini...
sbb ia hanya tuk SEKALI..
dan aq nk CINTA ini sampai ke MATI..

TUK SELAMANYA DLM HATI

Sabtu, 4 Disember 2010

RINDU

RINDUKAN CINTA HATI AKU!!!!!!!!!!!

.. mereka..

dorang sebahagian daripada hidup aque


di ILP
 di Facebook

thanks ke atas relationship ni...
aque sayang tersangat2...

never eva end...



Ahad, 21 November 2010

serOnok!!

besh glew....
ni la sem akhir n keje yg agk glew aq wat kat tpt blaja aq... sowi yek warden... aq mmg nakal...
tp pepon akn ku semat ddlm aty...
kenagan yg indah ini
dalam melangkah hari kedewasaan ku....





 hujan mmg lebat gle... 15 minit pon da basah kuyup... hampir sejam la jgk kitowng maen ujan ni....
ramai takot sb ada petir  n kilat ...pas je ritu aq dmm hahahaha... pdan muke ng diri aq..

pepon.. thanks 4 all.... aq sangat enjoy!!!
sayang kowang!

Selasa, 16 November 2010

KISAH PAGI RAYA AIDILADHA (2)

9: 45 pagi

abah, ije balik dr masjid setelah siap solat hari raya....
abg rizal dtg,... mak tggu tisya (cucu).
tp abg rizal dtg sowng....

mak: mane tisya?
a.Rizal: tak ade, die ikot mak die.........
mak: la.... g mane???
a.Rizal: nth la....
              tp die bwk helmet...

bile abah masuk je pbualan sume jadi kacow....
aq tak tau la.. ni ke abah???
ni ke sikap seowng abah?????????

abah: eh Rizal ko buat repot jek... bia due2 masuk jail..
         selagi die tak kne gari, selagi tu la die cmtu...
        bia die nak jadi ape g mampos die.... ko sumbat je die kat penjara...
        owng macam ni kne ajar.....

abh tak pnh ke pk???
kalo die tepok air didulang akn kena muke sendiri??
die tak tau ke kalu die wat bda ni die sendiri akn malu? ape kate owng2 luar....

mcm2 abh cakap.....
aq se tak plu la aq citer sgt...

pe pon aq malu sbb ade abah mcm ni??
n aq tertanye2... ni ke sikap sowng ayah? smpai ke hari ini la, aq tertanye2,.. ni ke seowng ayah??
mmg aq tau die syg, tp ni bkn ag sayang... ni derita...

cukup la dari kitowng kecik kne pukul... nape da besar pon kne??
n knpe bile masalah kuarge msti mgaitkan PENJARA n GARI?

mmg aq tau abah keje AADK
tp npe salu je kaitkn ank2 ng PENJARA? GARI? PENAGIH??

kalo kitowng sume salah n dberi hukum penjara, polis,,, jail,,
nape hukuman 2 tak dberi kat die ?
bkn ke die yg plu masuk lokap?
die pukul mak mcm bola... sampai jahit sane jahit cni, die pukul sampai mak saket kanser pdalamn perut n pale....
nape hukuman tu tak kne kat die?

die kate ank2 malukn die.. tp pnh tak die tanye, ape masalh ank2? pnh tak die tnye.. ape yg ank die tak cukup?? pnh tak die tnye.... kitowng malu ade abah mcm ni... nape abah aq mcm ni??
siyus aq ckp, aq tak sabar n lepas dr downg.....
aq tak sabar n kuar dr  cni....
bia aq jauh.... sb aq tak tahan tgk ape yg blaku.

KISAH MALAM RAYA AIDILADHA 2010 (1)

12.45 pagi
mak : Ani..Ani bangun... bwk mak jumpe Akak Ana. Die nk kuar dari umh.ak nak jumpe bg ketupat. (m'nangis)
Aku: Ape la mak aq ni... pg2 lagi da ajak aq jumpe akak aq..

Sebenarnye aq pon tak paham ape yg mak cakap kt aq sebb aq da nyenyak tido.. Tapi aq bgun gak ikutkn kemahuan mak tanpa byk soal..

(atas motor)
Aku: Mak, nape mak tibe2 nk jumpe kak Ana?
Mak : Esk k.Ana da nk kuar dr umh... Mak nk jumpe die, nk bgi mkn ketupat mak....
          nanti mak tak dpt jumpe nk bg makan ketupat mak ag... ntah ble tah dapat rase mak masak lg.

sayu hati aq ble mak cakap cmtu....
mak nangis sepanjang pjalanan....

(tibe drumah k.Ana)
Mak: Ana, ana... bgun makan ni nak....
k.Ana: Ape ni mak, Ana nk tido la mak... sok kul 4 Ana nk kemas2 barang...
Mak: Ana nk duk mane nak?
k.Ana : mane2 la mak, aq nk merempat ke tebalkn muke ke,...

sebenarnye aq terpingga2 ng ape yg blaku thadap kuarge aq skg ni.. dsebabkn aq kat hostel, maklumat banyak aq terima agk lewat... n aq tak nampak ng mate sendiri.

k.Ana: mak da la kgn nangis la....
           Ana tau ape Ana wat ni... ni la care tuk Ana buktikn Ana tak menyusahkan Rizal. mcm mak die salu
           cakap Ana ni menyusahkan ank die..
Mak: nape ni nak wat cmni.. jgn tinggalkn mak...
         ko tak tgk ke ank ko ni? ko tak kesian?
k.Ana: da la mak jgn nangis ag.... Ana tau la..
           wat mase skg mmg Ana ngh susah, wit tak ade.. nt Ana cari umh sewa tau la Ana da ok.. mak jgn
          risau.....
          mak, kite ni tak ade harta mak.,, die ade harta, kite tak ade pape mak,. sejak mak Rizal ckp cm2 Ana
          se mcm Ana ni menumpang , menyusahkan die, mak...
         Ana nk buktikan y Ana tak menyusahkn Rizal n mak die.

aq tau mg btol setiap yg terjadi ade sebabnye, n tak kn mungkin seseowng itu akn marah n b'ubah disebabkan hal2 bese.... tapi aq tau care kak Ana salah.. sebab die ade ank n laki..
die tak ley wat mcm ni tuk buktikn die ley dop tnpe abg Rizal.

k.Ana: mak, mak Rizal 2 depan ckp laen, bkg cakap laen... mak tak tau yg die cakap tu kat
            Ana...
            Mak tlg warningkn kat Din 2 jgn suke jage hidop aq.. sukati aq la nk wat ape yg die jd
            reporter hal hdop aq nape???
            Atau die nk sangat aq buat die sampai kne buang keje??
            geram sgt nt aq bunuh gune pisau aje takpayah tgk muke die aq kat tpt keje aq..
            menyusahkan aq je!
            da la mak... jgn nangis la, jgn peninkn pale aq ley tak??????
Mak: da mkn la mak masak tuk Ana pasni tak tau mak dapat masak kn lg tuk Ana ke tak...
         makan ea.....
k.Ana: mak bia aje la ctu nt aq makan la...........
aku: weh ko makan la, jamah ckit..... owng tua masak kn tuk ko datang dr umh ko lak wat cmni...

nasib baek aq ckp die trus mkn die tak jawab pon pas aq ckp cmtu....
aq tau ni bkn kehendak die... tp mgkin die terpakse lakukan ... tp die mkn ckit sgt2...
badan k.Ana da mcm penagih jk, kurus kering... ng bongkok nye... mate bengkak, rambut pon serabai..

k.Ana: saket tau aq, ngat aq tak ade maruah?? pukul aq kat tpt keje...
aku: banyak2 kawan nape ko tak mtk tlg dak pompuan jek??? nape nk mtk tlg dr dak laki 2?
k.Ana: sekarang sume da tanye aq mcm2, tuduh aq macam2.. sume da pandang aq mcm aq ni hine
           sgt.... sume owng da tak nk kawan aq... aq nk tumpang umh downg sb aq takot nk balik keje
           sampai lewat mlm, downg sume tak bg...
aku: tapi ko kan bini owng, ko ade laki.. ade ank. nape ko wat cmni?
        ane tak owng ckp mcm2.... bile ko bini owng ko wat cmni....
k.Ana: da la aq pening la pale..jgn serabotkn otak aq ley tak...
Mak: da la sabar kalo ko sabar bda ni takkn jd mcm ni......
k.ana: aq ni bkn cm mak..... mak sabar,kne pukul sepak terajang....
           tp aq tak tahan.... mmg bda ni dr hal yg kecik aje.... tapi kalo da salu sangat b'ulang2
          jadi berat..... aq tak tahan tau tak... aq bkn mcm mak sabar aje!!

aq tak tau la... nk ckp mcm ane ag da.. sb aq tau die saket bile kne pukul ngn abah...... aq tau die saket ble die dhina, aq tau die saket bile ade owng ag tambah2 citer die,...
sb aq pnh laluinye.,,, aq pnh kne pukul, aq pnh kne fitnah....saket... n tak ley terima bile dhina oleh kuarge sendiri n owng laen... tp aq tak tau nkwat cmne,... cume cara yg die pilih adlh salah.... bkn itu care nye die nk mbuktikan kat owng yg die ley hdp  tnp owng laen.............

n mmg da lame aq tau die saket, sebelum die dapat ank lagi... tp aq takley wat ape ag.... die da kawen, tu yg die nak dulu... mlaen la kalu die mcm aq...... mmg aq tak pnh skali pk pasal kawen.. n mmg aq tau aq ley hdop tnp downg...

Mak: da la Ani jom balik.....
(aq pon trus bgun...)

Mak: mak halalkn makan minum Ana, mak halalkn air susu mak dr ana kecik....
(downg bpelukkn,... aq npk muke mak sayu sgt, tp muke k.Ana pnuh ng dendam n ego...)

hati aq sayu tgk mak... tp aq tak tau cmne benda da jadi...............

(ats motor)
aku: mak, ani bawak mak g minum ea...........
Mak: kat ner? da kul 2 pg ni.....
Aku: nth la mak, kite cari.....

niat aq nk tenangkn aty mak... tp kedai minum byk tutup,... aq terlupe. rupe nye esk adlh hari raye...
jd aq patah balik aje.,, trus balik ke rumah....
mak nangis bengkak mate.....

mak: da ... Ani tido ea.....
aku: okeh.....

Jumaat, 12 November 2010

aku dalam tekanan!!!

siyus aq ckp sekarang aq se stress sgt2...
ng masalah kewangan, belajar, family, peribadi...
ah....!!!
serabot..serabot!!!!
pale aq mcm nk pecah....

x sabar aq nk tls kat blog ni...
aq se tak puas aty sesgt ng hamba allah ni..
mcm sial!
dsebabkn aq tak nk bayar wit print rm30 sb aq salu print kat umah aq sume nota n ketas keje...
die ungkit.. ckp mcm2 bile aq terpakse gk gune print dlm bengkel sb desakan en nk cepat...
perangai mcm ba**..
makan wit owng... ade ke patot die bg alasan sowng bayar rm50 tuk 6 bulan taun lepas...
tu pon tak byk print...
die kate dakwat n paper A4 abis. 
agk2 la nk menipu aq yg kat um ade printer sendiri nk tipu...
ni sem ni mtk ag...
pastu pertikaikan...
bayar tapi ink ngan paper dsekat2...
mmg BA la pe'el die..
aq mmg geram ng owng ni..

ok aq tak kesah la...
aq byr la wit rm30 tu walupon aq tak gune print ko...
ko nk sangat kan makan wit owang.,,
g la mkn.. aq tak halal kan...
pewot ko bkulat mkn wit kitowng ni da la payah nk mtk mak bpk wit...
aq die nk makan duet kitowng..
g mampos la!!!

Sabtu, 6 November 2010

" final exam + last sem "


peh... jap aje mase berlalu....

dulu nk tggu abis blaja punye la lame..
sgk tup2 ag tinggal bpe minggu aje.
serabot gak pale otak aq ni...
en aq tak ajar langsung teori,,.
asip maen mesin aje.. maintainance pon mmg r ade..
aq risau 4 assigment sepatutnye dalam modul kne wat,
tp en bwu suh wat 1 aje assgment..
wat2 la die naek sawan tenuk tbe2 suh wat assgment ag 3 tu dalam 2,3 ari...
naek gilew aq nt...

final exm awal bln DISEMBER 
adOiyai... serabot2..
bley ke aq wat ni...
blaja fizik 3 tajuk tapi en ajar 1 tajuk jew...
tu pon menangis darah aq nk pahamkan..
math aq ok ag ley layan...
takat ni alhamdulillah..
aq risau glew la ngn subjek TERAS aq ni...

ya allah bantu lah kami... amin..

akhir taun 17 Dis 2010
last lew aq kat ILP tu...
stat awal bln Januari 2011 aq da stat OJT..
nth macam mane gak keje aq nt,,...
nt aq harap ELAUN tu kasik la besar ckit...
cdey tul aq tgk kat ketas maklum balas tu...

n harapan aq harap2 dak2 yg duk umh sewa ng aq ni 
jgn wat hal...
mmg ku sepak laju2..

Ahad, 31 Oktober 2010

hipokrit = penipu

dikalangan kita ni tak napak pon n payah nk kesan dowank ni..
dowank ni macam musuh dalam selimut., baek2 nye downg mungkin bersebab...
 jgn lew jd mcm downk ni... aq benci tul..
ade yg die pye alim tup sane tup cni.. ckp tu cakap ni... mmg sebijik la mcm ustaz/ustazah...
kite yg bese2 ni da mcm hina la sangat2 rasenye , tapi padahalnye dowank punye dalaman kalah setan/iblis...
eh baek kownk bkk aje tudung tu.. ko buang sume yg menutup kebaekan yg kowng selindungkan kejahatan kowng...
g mam*** la....
kalo kowang tgk dak2 mcm kitowng ni itu ini. ade kowng pk, mmg sah2 ke kowng masuk syurga trus tanpa balasan api neraka??
sume owng ade salahnye.. ade lemahnye...
kowng kne tau k...
kowng tgk kitowng pastu kowng ngupat blkg... ade aty lak owng dipanggil mulia?

n kat kapez2...
kowng kat depan kapez kowng pijak semot pon tak mati...
alih2 kat kekawan ko ngaku ko bujang.. peh, berangin aje...
agk2 la...
kalo ko nk sangat status single.. blah la.. jgn la ng relationship,
ckp je terus terang kat kapez ko yg ko tak nk relationship..
jgn la duk tipu2...
kapez ko punye la sayang cinta bangat ng ko.,, ko ley lak menduakan die...
tau tak saket aty camtu..
baek ko terus terang jek..mmg la kapez ko cdey tp sekurang2nye jujur...
jujur kan penting dalam hubungan..
tak kiralah kapez ke kekawan ke... family ke...
kejujuran tu penting dlm hidop bwu owng yakin thadap ape yg ko cakap...


komen n kritikan..
by: aq xpuas aty



Sabtu, 23 Oktober 2010

"jangan kau tanya lagi"

bila aty aq da terluke...
jangan kau tanye lg kenape???
knape aq jd mcm ni...

Sabtu, 16 Oktober 2010

"teman"



teman...
faham x ape istilah seowng teman?
tak kiralah teman,sahabat,kawan baik.. ia sama saje..
perhatikan disekeliling,begitu mudah kita mencari kawan,teman.. tapi bila difikirkan dan dinilai utuk mencari teman yang sejati bukan la semudah perkataan..

saat kita memerlukan adakah mereka ada di sisi kita?
saat kita kesunyian..dilanda masalah.. adakah mereka ada disisi utuk mendengar luahan?
fikirlah.. siapakah teman yang bagai mutiara ini...
hadirnya tanpa diduga dikalangan teman2 yang laen...
ia tersembunyi disebalik keramaian..

cari lah...
ia pasti ada salah 1 kalangan dari mereka..
jika telah kau temui,..
jangan kau sesekali mengkhianatinya...
hargailah persahabatan itu..
kerana.. hari yang indah bersamanya tak la selama yang kita harap..
suatu hari pasti masing2 akan membawa haluan masing2..
hanya hati yang eklas aje akn menemukan semula...
sama ada selamanya atau hanya bersifat sementara

tapi yakin la..
keikhlasan dalam persahabatan amat bermakna...
dalam sebuah kehidupan,,..
yang kekal selamanya..

Jumaat, 15 Oktober 2010

"hilangkan stress dcni"

hanyut

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku


Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua


Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa


Chorus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja


Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku


Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu


Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka


Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut


Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja


Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja